Μπενίση Αγγελική

mpenisi-aggeliki
Πώς οδηγήθηκα στην εκπαίδευση του βρεφικού μασάζ; … και … Γιατί το υποστηρίζω πιστά;
 
Σπούδασα στο τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Α.Π.Θ. Ειδικεύτηκα στην Παιδαγωγική, για παιδιά σχολικής ηλικίας. Η επιθυμία μου, για χρόνια, ήταν να σπουδάσω Ψυχολογία και να ειδικευτώ στην Παιδοψυχολογία. Ήθελα να μπορώ να προστατεύω τα μικρά παιδιά, να τα θεραπεύω, αλλά και να εκπαιδεύω τους γονείς να γίνονται καλοί στο ρόλο τους. Μέσα από τις σπουδές μου έμαθα αρκετά για τις μαθησιακές και κοινωνικές δυσκολίες των παιδιών. Λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος, εστίασα και μελέτησα τους λόγους που προκαλούν τη μία ή την άλλη μορφή δυσκολίας έκφρασης, αντίληψης, μάθησης. Από τη μελέτη αυτή διέκρινα τη βαρύτητα της οικογενειακής αλληλεπίδρασης στη μετέπειτα ζωή ενός παιδιού.
 
Παράλληλα παρακολούθησα μαθήματα σε Σχολή Γυμναστών προκειμένου να διευρύνω τις γνώσεις μου για την άθληση που είναι για μένα τρόπος ζωής. Ειδικεύτηκα στην Άσκηση κατά την Εγκυμοσύνη και αργότερα στην τεχνική της Yoga και του Thai massage. Συνέχισα την εκπαίδευση μου στη Yoga για παιδιά και στο Βρεφικό Μασάζ, ικανοποιώντας την ανάγκη μου να μοιραστώ τεχνικές που εξυπηρετούν το καλό οικογενειακό περιβάλλον, σε συνάρτηση με το μαθησιακό και το κοινωνικό.
 
Στην πορεία του έργου που ανέλαβα συνδράμει πλέον και η επιστήμη (τόσο για την άσκηση στην εγκυμοσύνη, όσο και για το βρεφικό μασάζ). Το βρεφικό μασάζ κερδίζει τη μία «υπόθεση» μετά την άλλη, αναφορικά με τα οφέλη της στο βρέφος και στην οικογένεια του 
 
«Χαίρομαι να μοιράζομαι με τους νέους γονείς ένα τέτοιο εργαλείο δια βίου ωφέλειας και μαζί να χτίζουμε τα πιο γερά θεμέλια για μία υγιή και ποιοτική ζωή.»