Γκώγκου Έλενα

elena-gkogou
Η Έλενα Γκώγκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Έχει εκπαιδευτεί στο Shiatsu, στη Σχολή της Μακράς Ζωής, στην Ανθοθεραπεία, στο Ρέικι, στο Time Therapy, στην Ηχοθεραπεία (με διαπασών και φωνή), τη Xρωματοθεραπεία (Aura Soma, και Ερευνητών της Αλήθειας), και στην Ενεργειακή Θεραπεία Σπονδυλικής Στήλης (σύστημα Directed Care του Stefan Rippel).
Έχοντας πανεπιστημιακούς τίτλους στην Αγγλική και Νεοελληνική Λογοτεχνία (University of Birmingham) και στα ΜΜΕ (Institute of Education, University of London), εργάστηκε στο παρελθόν στην εκπαίδευση, στο χώρο της φωτογραφίας, ως μεταφράστρια και διερμηνέας, και ως Ειδικός Επιστήμονας στον Συνήγορο του Παιδιού.
Η ιδιαίτερη σχέση της με τη Φύση την οδήγησε να ασχοληθεί με τον Σχεδιασμό Διαρκούς Καλλιέργειας (Περμακουλτούρα), στον οποίο είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια, και στην Βιοδυναμική Καλλιέργεια, την οποία ασκεί χρόνια ως ερασιτέχνης κηπουρός. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος στον Αστικό Αγρό Χαλανδρίου, και πολλών ομάδων με αντικείμενο ενασχόλησης το δίκαιο εμπόριο, την οικολογία, τις οικο-κοινότητες και την εναλλακτική καλλιέργεια. Είναι επίσης σποροφύλακας στο δίκτυο Πελίτι.
Η εκπαίδευσή της ως ενεργειακή θεραπεύτρια σε συνδυασμό με την επικοινωνία της με το φυτικό βασίλειο της επιτρέπει να παρασκευάζει τα δικά της ανθοϊάματα, συμβάλλοντας έτσι στην έρευνα της Ανθοθεραπείας στην Ελλάδα.
Χρησιμοποιεί την Τέχνη (ζωγραφική, φωτογραφία, τραγούδι) και την Mandala ως εργαλείο αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης. Μοιράζει την ενέργεια και τον χρόνο της ανάμεσα στην θεραπεία του ανθρώπου, στη θεραπεία της γης, στον ακτιβισμό και στην Τέχνη.