Ιδιαίτερα μαθήματα μασάζ
για επαγγελματίες

μάθετε περισσότερα...

ENHΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αν επιθυμείτε να λαμβάνετε το ενημερωτικό δελτίο της Life Therapy Academy εγγραφείτε εδώ, συμπληρώνοντας το email σας:ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Καλάθι (Το καλάθι σας είναι άδειο.)

Φυσικοπαθητική Β' Ετοςnaturopathy

 
Το να επιχειρήσει κάποιος να δώσει τον ορισμό της Φυσικοπαθητικής (Naturopathy) έχει οδηγήσει στο να έχει τελικά ο όρος αυτός διαφορετικό περιεχόμενο σε διαφορετικές χώρες ή και σε διαφορετικές σχολές της ίδιας χώρας.
Στην Γερμανία π.χ. η Φυσικοπαθητική αναγνωρίζεται και ασκείται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι ασκούντες ονομάζονται "Heilpractiker" δηλαδή «πρακτικοί Υγείας».
    
Στις Η.Π.Α. και στο Ισραήλ, χώρες με μεγάλη παράδοση στην Φυσικοπαθητική, η εκπαίδευση διαρκεί τέσσερα χρόνια (μέχρι και 5.500 ώρες εκπαίδευσης) και περιλαμβάνουν εκπαίδευση ακόμη και στην μαιευτική.
 
Στην Ελλάδα η Φυσικοπαθητική υπήρξε από την εποχή του Ιπποκράτη.
Η Φυσικοπαθητική αποτελεί μία επιστήμη προσέγγισης της υγείας με φυσικό τρόπο και χρησιμοποιώντας μεθόδους που αναγνωρίζουν την ολιστική δομή του ανθρώπου. Αναγνωρίζει την ικανότητα ενός οργανισμού να αυτοθεραπεύεται και δίνει μεγάλη βαρύτητα  για την αποκατάσταση στην ενίσχυση του συστήματος αυτοϊασης του ανθρώπου. Και ως εργαλεία της για την επίτευξη των στόχων της χρησιμοποιεί κάθε γνωστή «εναλλακτική», «συμπληρωματική» ή «ολιστική» μέθοδο.
 
Υπάρχουν 6 αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται η Φυσικοπαθητική.
 
  1. Vis medicatrix naturae (Η θεραπευτική δύναμη της Φύσης) Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει ενσωματωμένη την ικανότητα να διατηρεί και να επαναφέρει την υγεία. Ο ρόλος του θεραπευτή είναι το να διευκολύνει και να ενισχύει αυτό το δυναμικό.
  2. Docere (Ο θεραπευτής είναι εκπαιδευτής) Ο ρόλος του θεραπευτή είναι να βοηθήσει τον ασθενή να αναλάβει την ευθύνη της υγείας του, γιατί ο ασθενής  και μόνο ο ασθενής είναι αυτός που μπορεί να θεραπεύσει τον εαυτό του.
  3. Θεράπευε όλον τον άνθρωπο. Η υγεία και η ασθένεια είναι καταστάσεις που αντανακλούν το σύνολο του οργανισμού σε όλα του τα αλληλοεπιδρώντα επίπεδα. (Σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό, πνευματικό, γενετικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό, οικογενειακό κ.α.)    
  4. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Ο υπέρτατος στόχος σε ένα σύστημα υγείας είναι η πρόληψη της ασθένειας. Αυτό επιτυγχάνεται με εκπαίδευση και δημιουργία κατάλληλου τρόπου και συνηθειών ζωής που προωθούν την υγεία. Η έμφαση δίνεται στο κτίσιμο της υγείας και όχι μόνο στην καταπολέμηση της ασθένειας.  
  5. Το ιπποκρατικό «ωφελαίειν ή μη βλάπτειν»
  6. Αναγνώρισε και θεράπευσε την αιτία
 

Η εκπαίδευση διαρκεί 3 εκπαιδευτικά έτη.

Τip!! Προτείνουμε στους υποψήφιους συμβούλους ολιστικής θεραπευτικής, να περάσουν και οι ίδιοι, από την διαδικασία της αυτογνωσίας, της προσωπικής βελτίωσης (σωματικής και συναισθηματικής) και της θεραπείας των όποιων ιάσιμων προβλημάτων της υγείας τους.  
 
 

 


Ζητείστε πληροφορίες